24/7 bereikbaar op 0657708842

Corona maatregelen en aanpassingen intake en kraamweek
Wij volgen de richtlijnen van overheid, RIVM, GGD en brancheorganisatie kraamzorg.
Naar aanleiding van de persconferentie (week 40), zijn er nieuwe uitgangspunten omtrent de kraamvisite en intake.

Klachten? Laat dit van tevoren aan onze kraamverzorgster of kraamzorgorganisatie weten.

Intake: de intakes vinden telefonisch plaats of via beeldbellen.

Kraambezoek: Ter bescherming van het kraamgezin, de kraamverzorgende en om de continuïteit van zorg te bewaken is het advies om geen kraamvisite langs te laten komen zolang de kraamverzorgende in huis is.

Mondkapje: Onze kraamverzorgenden dragen tijdens het werk in het gezin een mondkapje op die momenten dat dat nodig is. Wij vragen jullie begrip en medewerking.

Algemene hygiënerichtlijnen: Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand • Was je handen regelmatig • Nies in je elleboog • Snuit in een papieren zakdoekje en gooi het daarna meteen weg

Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.

Stay safe!

#kraamzorgblief #coronamaatregelen #werkentijdenscorona #staysafe #kraamverzorgende #gezond #wijzorgen #ikzorg #kraamzorg

De bevalling

Bij de thuisbevalling is de kraamverzorgster van Kraamzorg B-Lief aanwezig als assistente van de verloskundige.

Voor Kraamzorg B-Lief is het fijn te weten wanneer je bevalling is begonnen. De intaker informeert jou over het moment waarop je ons moet informeren.

Indien je in het ziekenhuis bent bevallen en je weet wanneer je naar huis mag, neem dan contact op met Ivonne Bouthoorn, tel 06-57708842. Bij thuiskomst is er dan een kraamverzorgster voor je aanwezig.

Klaar voor de bevalling

Vanaf 37 weken is het fijn om helemaal klaar te zijn voor de bevalling. Zo word je tijdens het  intakegesprek ingelicht over de babyuitzet, spullen voor de thuisbevalling, een tas voor spullen die je bij een ziekenhuis bevalling nodig hebt, maar ook over ARBO-richtlijnen voor kraamzorg.

Noodzakelijk

Vanuit de Arbo-wet zijn er een aantal verplichtingen die het werk voor de kraamverzorgster zo min mogelijk belastend maken. Het gaat er bijvoorbeeld om dat je bed voldoende hoog is, de commode op juiste hoogte staat, en of het badje / de Tummy Tub stabiel staan en op een standaard staan . Tijdens het intakegesprek worden deze en andere omstandigheden in je huis met je doorgenomen.

Benodigdheden (babyuitzet)

Afhankelijk van je verzekering krijg je een kraampakket toegestuurd nadat je hen geïnformeerd hebt over je zwangerschap. Ontvang je dit niet, dan zijn de spullen verkrijgbaar in winkels die babybenodigheden verkopen.
Download hier een pdf van de babyuitzet checklist.

De zorgwijzer

Bij het intakegesprek ontvang je de Zorgwijzer. Dit is een naslagwerk waarin de kraamverzorgster de dagelijkse belevenissen en de conditie van jou en je kindje zal rapporteren. Daarnaast worden hierin afspraken over bijvoorbeeld de uren zorg, nuttige tips, antwoorden op je vragen en adviezen genoteerd. Je kunt ook zelf hierin je eigen ervaringen noteren. Zo heb je na je kraamtijd een handig naslagwerk.

Gezond zwanger met app

Met deze app, ontwikkeld door het Erasmus MC, kun je je levensstijl verbeteren omdat je bewust wordt gemaakt van je voedings- en leefstijlgewoonten.
Slimmer Zwanger app