De intake

De intake

Wanneer

Bij Kraamzorg B-Lief wordt de intake bij een eerste kindje bij jullie thuis gedaan. Bij de volgende zwangerschappen vindt de intake telefonisch plaats. De intake vindt plaats tussen 32-34 weken van de zwangerschap. Rond week 28-30 wordt hiervoor met jou een afspraak gemaakt.

In een eerste persoonlijk gesprek wordt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg bepaald; wat nodig is voor díe kraamvrouw in dát gezin. Daarop wordt in eerste instantie het aantal te bieden uren kraamzorg gebaseerd. Omdat niet alles vóór de bevalling bekend is, wordt ook op twee andere momenten gekeken welke zorg nodig is. Dat gebeurt op de dag van de bevalling én op de derde of vierde dag erna. Pas dan is helder wat moeder en kind écht nodig hebben. Jouw verloskundige (of huisarts) en kraamverzorgende doen samen deze tweede en derde inschatting. Als het nodig is, wordt de geboden zorg aangepast aan de nieuwe zorgvraag. Dat noemen we een herindicatie. Dit kan betekenen dat je alsnog meer kraamzorg krijgt, dan oorspronkelijk is toegezegd. Minder kan ook voorkomen, namelijk als het oorspronkelijke voorgestelde pakket niet nodig blijkt. In het kraamzorgdossier komt precies te staan welke kraamzorg je krijgt en waarom. Dan kan altijd worden getoetst hoe het is gegaan.

Persoonlijk contact

Persoonlijke zorg en service staan bij ons hoog in het vaandel. Uit ervaring is gebleken dat het prettig is om met een vaste kraamverzorgende te maken te hebben. Daarom streven wij ernaar dat de zorg de gehele kraamperiode door dezelfde kraamverzorgende wordt gegeven. Er verandert immers al genoeg! Rond de 30e week van de zwangerschap zal een medewerker van ons contact met je opnemen voor een intakegesprek. Tijdens dit huisbezoek bieden wij je de gelegenheid vragen te stellen en bespreken wij je wensen ten aanzien van de kraamzorg.

Kraamzorg op maat

Het resultaat van deze manier van werken leidt ertoe dat je die kraamzorg krijgt, die nodig is om jou en je kind een goede start te geven. De kraamzorg biedt daarbij ondersteuning op het gebied van verzorging van moeder en kind, geeft instructies, advies en voorlichting, draagt zorg voor goede hygiëne en een aantal basis huishoudelijke taken. De kraamverzorgende kijkt naar wat er in jouw situatie aan de hand is, zodat zij ook de verloskundige / huisarts goed kan informeren over het verloop van het kraambed. Als alles bij de bevalling goed verloopt, ontvang je kraamzorg met een basis-omvang van 49 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kunnen daar uren bij komen of af gaan.

Klik hier voor onze informatiefolder.

 
menu